Hoe vul je je aansteker?

Casper Doorn
Casper Doorn
11 mei 2023

Een aansteker bijvullen is geen taakje wat we nog dagelijks hoeven doen. Er zijn tegenwoordig veel aanstekers die niet meer hoeven te worden bijgevuld. Je kan ze bijvoorbeeld opladen aan de stroom of sommige zelfs al door middel van zonlicht. Toch komt het wel nog voor dat we aanstekers af en toe moeten bijvullen. Dat kan bijvoorbeeld zo zijn bij een stormaansteker, een gasbrander of een hervulbare aansteker. Hoe je dat precies doet? Dat leggen we in dit blog uit. Zo weet je straks precies hoe het moet met jouw aansteker. Het is ook handig om gewoon te weten, want af en toe kan het wel eens van pas komen. We leggen hier de stappen uit.

Gas

Dit is nog even een belangrijk ding om te vermelden: het aanstekergas. Het is erg belangrijk dat je speciaal gas gebruikt voor de aansteker als je deze gaat vullen. Dit gas is namelijk op een basis van butaan. Je kan aanstekergas kopen in grote flessen, maar je kan ook kiezen voor een klein flesje. Kies voor goede kwaliteit van een bekend merk, zodat je de aansteker zo lang mogelijk kan blijven gebruiken. Zeker jeugd die nog volop in ontwikkeling is en wil experimenten hiermee koopt vaak goedkoop gas. Dit doet de jeugd vaak zonder dat ze het zelf weten voor persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling is altijd goed en je kan hier ook mee geholpen worden door mindsetters joeri-voorn.

Eerste stap

We gaan beginnen. De eerste stap is kijken of de aansteker helemaal leeg is. Laat het overgebleven gas uit de aansteker lopen en doe de vlam op minimaal. Vul vervolgens het gas bij. Dit doe je door het gasflesje een aantal keer van tevoren goed te schudden. Houd vervolgens de aansteker op zijn kop en plaats het flesje op het ventiel. Nu moet je hard drukken voor een paar seconde. Je ziet dat het gas de aansteker in loopt. Vul de aansteker helemaal. Laat de aansteker hierna ongeveer vijf minuten rusten.

Tweede stap

Na vijf minuten ga je de aansteker testen. Test eerst met de kleine vlam. Gaat dit goed? Dan kun je vanzelf steeds naar een grotere vlam gaan. Let erop dat het beschermknopje terug over het ventiel wordt geplaatst. Nu kun je de aansteker weer gebruiken.

Lees ook:  Alles over aanstekers

Meer nieuws