Voordelen Storm aansteker

Casper Doorn
Casper Doorn
1 mei 2023

Wanneer je een aansteker buiten gebruikt, is het vaak irritant als er dan ineens een windvlaag komt opzetten. Het is dan lastig om de aansteker fatsoenlijk te kunnen gebruiken en de vlam gaat of snel weer uit, of waait de verkeerde kant op. Dat is uiteraard erg vervelend. Met een stormaansteker hoef jij je hieraan niet meer te irriteren. Een stormaansteker heeft namelijk vergeleken met een reguliere aansteker een vlam die een stuk stabieler is. Dat maakt het makkelijker om bij harde wind bijvoorbeeld je sigaret aan te steken. Door de betere stabiliteit van de vlam van de stormaansteker hoef je jouw vingers niet meer te branden. De vlam komt niet omhoog en blijft in één rechte lijn. De vlam van een stormaansteker is daarnaast ook een stuk sneller bij het aansteken van bijvoorbeeld kaarsjes. Ook al zijn het enkele seconden, dit bespaart je in ieder geval wat irritatie over een vlam die niet helemaal meewerkt.

Nadelen stormaanstekers

Het belangrijkste is natuurlijk dat een stormaansteker gewoon doet wat hij moet doen. Echter, sommige mensen vinden dat hij ook één groot nadeel heeft. Een stormaansteker maakt een soort geluid, wat door men wordt beschreven als een ‘brullend geluid’. Zo’n geluid is natuurlijk niet fijn om aan te horen en daarom wordt het door veel mensen als irritant ervaren. Naast het irritante geluid dat de stormaansteker maakt kent hij nog een nadeel. Het brandstofverbruik van zo’n soort aansteker is namelijk aanzienlijk hoger dan van een reguliere aansteker. Ook wordt door gebruikers soms aangegeven dat na verloop van tijd de stormaansteker steeds sneller leeg gaat. Dat kan natuurlijk vervelend zijn omdat je hem dan steeds vaker moet bijvullen. Het is misschien wel relevant om te vermelden dat voor veel mensen de hierboven genoemde nadelen niet op wegen tegen de eerdergenoemde voordelen.

Hoe kan ik een stormaansteker bijvullen

Wanneer je jouw aansteker veelvuldig gebruikt, raakt deze op den duur natuurlijk leeg. Dan heb je twee opties: je koopt een nieuwe of je vult hem bij. Kies je voor de tweede optie? Dan is het belangrijk dat je dat op de juiste manier doet. Hoe je dat precies moet aanpakken wordt hieronder uitgelegd. Zorg ten eerste dat de aansteker is afgekoeld wanneer je begint met het bijvullen. Het is geen goed idee om meteen na gebruik jouw stormaansteker bij te vullen. Zorg er ook voor dat je de vlamhoogte op minimaal instelt en gebruik hiervoor een schroevendraaier wanneer nodig. Voor sommige modellen kan dit ook gedaan worden zonder schroevendraaier. Op jouw aansteker zit een bijvul-ventiel. Druk deze in met bijvoorbeeld een kleine schroevendraaier totdat je geen sissend geluid meer hoort. Belangrijk: tijdens het bijvullen moet je altijd de aansteker ondersteboven houden om te voorkomen dat er lucht in komt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je stormaansteker niet meer goed werkt. Schud hierna de fles met aanstekergas en zet deze recht op het bijvul-ventiel. Zorg dat je zowel de fles als de stormaansteker recht houdt en laat voor ongeveer 5 seconden het gas in de aansteker stromen. Wacht eerst een aantal minuten alvorens je de gewenste vlamhoogte weer instelt. Hierna kan je testen of de stormaansteker het weer goed doet. Probeer om de aansteker al bij te vullen voordat hij helemaal leeg is. Als je wel wacht is hij een stuk lastiger om weer op gang te krijgen. Let wel op dat je bij het bijvullen van jouw stormaansteker voorzichtig te werk gaat. De aansteker moet je bijvoorbeeld niet dicht bij jouw hoofd houden. Ga dus secuur te werk en laat je niet onnodig afleiden, omdat het bijvullen van je aansteker wel iets is waar jij je volledige aandacht bij nodig hebt.

Lees ook:  Waarom een stormaansteker een goede investering is

Ervaring met stormaanstekers

Ik heb in mijn leven veel aanstekers er doorheen gejaagd. Het aansteken van vuurwerk, het fornuis of het opsteken van een sigaret; een greep uit de dingen waarbij een aansteker een onmisbaar hulpmiddel is. Een situatie waarbij ik mij veel heb geïrriteerd aan normale aanstekers is bij het opsteken van een sigaret. Wanneer je buiten gezellig staat te praten met vrienden en je wilt als gelegenheidsroker een sigaret opsteken en de vlam gaat echt alle kanten op of blijft zelfs uit. Na 10 minuten proberen is de sigaret nog steeds niet aan en ga je maar weer naar binnen. Na de aanschaf van een stormaansteker heb ik dit probleem niet meer gehad. Wat deze situatie betreft is de stormaansteker echt een goed alternatief. Daarnaast houd ik ook wel van het afsteken van een beetje vuurwerk. Normaal gesproken zou ik hiervoor een lont gebruiken. Echter vond ik het gebruik van lonten na verloop van tijd echt vreselijk irritant worden. Soms moest je vijf keer proberen om het vuurwerk überhaupt aan te krijgen met de lont. Op aanraden van vrienden ben ik ook voor deze situaties een stormaansteker gaan gebruiken. Na een tijdje gebruik te maken van de aansteker in plaats van de lont moet ik die vrienden bedanken. Het maakt het aansteken van vuurwerk een stuk makkelijker en door de stabiliteit van de vlam van de stormaansteker is het ook nog eens relatief veilig. Aan de andere kant heb ook ik gemerkt dat mijn stormaansteker na het bijvullen steeds een stukje sneller leeg ging. Dat is natuurlijk niet fijn, maar dit weegt voor mij persoonlijk niet op tegen de voordelen. Qua gebruiksgemak ben ik blij dat ik ben overgegaan naar een stormaansteker en afscheid heb genomen van reguliere wegwerpaanstekers.

Wat zijn de gebruikerservaringen met stormaansteker?

Bij het lezen van reviews van allerlei verschillende stormaanstekers zijn gebruikers wisselend positief. De meningen verschillen natuurlijk per stormaansteker, maar een deel van de reviews gaat ook over dit soort aanstekers in zijn algemeenheid. Wat opvalt is dat veel mensen reviews geven over het design van de stormaansteker. Dit geeft aan dat mensen dus ook bij het aanschaffen van zoiets als een aansteker letten op de look van het product. Zoals ikzelf ook al had ondervonden, vinden mijn medegebruikers het soms ook vervelend dat je de stormaansteker steeds sneller en vaker weer moet bijvullen. Dit roept bij veel mensen toch irritaties op. Wat gebruikers erg positief vinden aan de stormaansteker, is dat het heel handig is in gebruik. Hiermee lijkt de stormaansteker een streepje voor te hebben op de reguliere aansteker. Over het algemeen is bijna iedereen het er dus wel over eens dat een stormaansteker een stukje handiger is in gebruik in vergelijking met de ‘normale’ aanstekers. Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden over stormaanstekers en beamen ze dat het product fijner is in gebruik dan de reguliere aanstekers.

Onze conclusie

Stormaanstekers verschillen dus nog best veel van reguliere aanstekers. Ze hebben een stabielere vlam die tevens een stuk krachtiger is. Ik durf ook te zeggen dat ze veiliger in gebruik zijn. Makkelijker en fijner zijn ze zeker en je kan handelingen ook veiliger uitvoeren. Mensen die daadwerkelijk een stormaansteker hebben gebruikt, zijn er in het algemeen over eens dat het een stap vooruit is ten opzichte van hun vorige aansteker en dat het gebruiksgemak groot is. Ik hoop dat ik je via dit artikel een beetje duidelijk heb kunnen maken wat een stormaansteker precies is. En jou natuurlijk een beetje voor heb kunnen voorlichten en advies he kunnen geven over het product in het algemeen.

Lees ook:  Zo steek je een BBQ aan

Wil je weten waarom een stormaansteker een goede investering is? Klik dan hier

Meer nieuws