Een e-sigaret is een elektronische sigaret. Deze verdampt vloeistof genaamd e-liquid. Hierin kan nicotine en nicotinevrije vloeistof inzitten. Bij een normale sigaret adem je rook in en bij een e-sigaret dus niet, hier adem je een waterdamp in. Het verschil zit zich in de verbanding. Waarbij en traditionele sigaret gewoon rook verbrandt heeft de e-sigaret geen verbranding. Deze sigaret hoef je dus niet aan te steken met een stormaansteker of dergelijke.

Een e-sigaret verdampt terwijl een gewone sigaret verbrandt. Door die verdamping komen er ook minder schadelijke stoffen vrij. Er zit geen teer, koolmonoxide, fosfor, ammoniak, lood en andere chemische stoffen in.

Hoe werkt een e-sigaret?

Belangrijk om te weten is dat een e-sigaret uit twee hoofdonderdelen namelijk: een batterij en een tankje. Het tankje wordt ook wel een clearomizer genoemd. De batterij zorgt voor de stroom en tankje is het reservoir voor de e-liquid. Zodra je op de knop drukt begint het verdampingselement warm te worden. De vloeistof in de tank begint te verdampen en vervolgens kan de damp worden geïnhaleerd.

De coil is het stukje gloeidraad gewikkeld in katoen. De batterij warmt de gloeidraad in de coil op en verdampt de vloeistof die in het katoen is getrokken. Het reservoir van het tankje duwt de nieuwe vloeistof naar het katoen toe. De levensduur van een coil is echter niet zo lang. Deze zal maar twee weken meegaan. Na 2 weken is het katoen verouderd en kan het de vloeistof niet meer goed vasthouden. Je zal het proeven wanneer de coil aan vervanging toe is.

E-liquid

Als je een e-sigaret gebruik raakt uiteindelijk de vloeistof op. Deze is dan ook los te kopen zodat je hem kan bijvullen. De e sigaret vloeistof kan je vrijwel overal kopen in sigarettenspeciaalzaken, Primera winkels enz. Daarnaast is het ook mogelijk om de vloeistof online te bestellen. Maar voor wie is een e-sigaret nu eigenlijk? Het kan worden ingezet bij mensen die willen stoppen met roken. Doordat ze de e-sigaret gebruiken krijgen ze ook minder hoeveelheid aan schadelijke stoffen binnen. Zo wordt een e-sigaret ook gebruikt voor alleen de smaak en als je wilt roken wanneer mensen om je heen ook roken.

Vampire Vape Heisenberg

Kort samengevat

  • De e-sigaret verbrandt helemaal niets
  • Bij het dampen komt er geen teer vrij
  • Het bestaat alleen uit de batterij en het tankje

Verbod

In een paar landen is het gebruik van een e-sigaret verboden. Thailand is een daarvan. Hier is het zelfs zo wanneer jij betrapt wordt met het gebruik van een e-sigaret dat je zelfs in de gevangenis terecht kan komen. Thailand heeft namelijk een van de strengste wetten wanneer het op e-sigaretten aankomt. Deze celstraffen kunnen uitlopen tot wel 10 jaar. Daarnaast krijg je ook nog eens een boete en word de e-sigaret in beslag genomen. Zuid-Amerika, Brazilië, en Uruguay zijn enkele landen waar e-sigaretten verboden zijn. Kijk daarom goed van tevoren of e-sigaretten zijn toegestaan in je bestemmingsland. Niet overal is een verbod. Dit betekent dat je het ook in je handbagage mag meenemen. Let er wel op dat je je vloeistoffen en tankjes in een aparte plastic zak stopt. Daarnaast mag je maximaal 100 ml meenemen.

Lees ook:  Een e-sigaret voor iedereen

Meer nieuws