Top 5 gebruiken van stormaanstekers

Casper Doorn
Casper Doorn
1 juni 2022

Wist je dat de stormaansteker een handige tool is voor veel meer dan alleen het aansteken van een sigaret in de wind? In deze blog geven we je onze top 5 gebruiken van stormaanstekers! Dus twijfel jij over het aanschaffen van een stormaansteker? Na het lezen van deze blog zal je er vast gelijk meerdere in huis halen.

1. Survival

Het is altijd verstandig om een stormaansteker mee te nemen tijdens het survivallen, maar ook om in je bug-out bag te hebben. Een bug-out bag is een tas met alle spullen die je nodig hebt, als je snel het huis zou moeten verlaten wegens een ramp of oorlog. Hierin zit eten maar ook iets om vuur te maken, onderdak te maken en water te filteren. Dankzij een stormaansteker kan je zeker weten je eten verhitten en zelf de kou van buiten trotseren.

2. Bij het fornuis

Niet ieder fornuis heeft een elektrische schakelaar en een stormaansteker kan zeker handig zijn in deze situatie. Let er wel op dat je de aansteker langs het fornuis af steekt, in plaats van richting de gasleiding.

3. Kampvuur

Als je gaat kamperen of regelmatig geniet van een kampvuur in de achtertuin, dan zal een stormaansteker zeker een goede toevoeging zijn. Dankzij een stormaansteker kun je namelijk snel, gemakkelijk en veilig het kampvuur aanmaken.

4. Buiten vuur nodig?

Als je rookt dan zal je regelmatig buiten staan en je sigaret niet aankrijgen dankzij het fijne Nederlandse weer. Een stormaansteker is ontwikkeld om zelfs in de hardste wind je sigaret aan te kunnen krijgen, dus dit probleem kun je gemakkelijk de wereld uit helpen door een stormaansteker aan te schaffen.

Stormaansteker

5. Om de pijp mee aan te steken

Een stormaansteker is ook zeer geschikt voor het aansteken van pijpen, waterpijpen en bongs. De straal of vlam gaat recht, ten opzichte van die van een reguliere aansteker, deze gaan namelijk omhoog. Dit betekent dat je sneller je vingers kunt verbranden met een reguliere aansteker.

Voor veel mensen is het roken van kruiden een goede geneeskunde die werkt als medicijn. Om zoveel mogelijk risico’s te voorkomen bij het roken van deze kruiden doormiddel van pijpen, is een stormaansteker zeker geadviseerd.

5. Vapeshop

Een andere handige toepassing van een stormaansteker is als je vape leeg is. Door altijd een stormaansteker op zak te hebben kun je alsnog roken door ook een sigaret op zak te hebben. Iemand die gek is op vapeshop kan dus nog altijd baat hebben bij een stormaansteker.

Lees ook:  Een e-sigaret voor iedereen

Meer nieuws